Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden

08 May 2020

Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden

Wil jij verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars 

Webinar Inspiratiesessie: duur 45 minuten.  

Je maakt kennis met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kun je onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden. Meld je aan via deze link

Datum  

Tijd 

Woensdag 13 mei  

13:15 – 14:00 

Woensdag 3 juni  

08:15  - 09:00 

Donderdag 18 juni 

16:15 – 17:00 

Webinar Workshop: duur 90 minuten.  

Als je al besloten hebt dat Bèta&TechMentality interessante mogelijkheden biedt bij wat jullie doen, kun je met deze workshop de diepte in met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Ook ga je deze vertalen naar jullie eigen praktijk. Het is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat. Meld je aan via deze link

Datum 

Tijd 

Dinsdag 19 mei 

15:30 – 17:00   

Woensdag 10 juni  

08:15 – 09:45 

Maandag 22 juni  

15:30 – 17:00 

Incompany webinars

Wil je met jouw hele team of netwerk meedoen, neem dan contact met ons op via trainingen@ptvt.nl en dan plannen we een aparte datum in. Minimaal aantal deelnemers is 10.  

Voor wie

De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf.

Bij VO en MBO/HBO-scholen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving.

Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

Vijf bètatypes? 

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model.?

Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld. Als je inzicht hebt in wat deze vijf verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het model biedt daarvoor volop praktische handvatten. 

7 werelden van techniek 

Jongeren hebben van techniek of technologie vaak een beperkt beeld. Als je techniek vanuit hun belevingswereld belicht, gaan er nieuwe werelden voor hen open. De 7 werelden van techniek laten jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie zien.