Zó makkelijk werkt Gastlessen, zó geregeld - Stap voor stap

Zodra je bent aangemeld, kan je aan de slag! 

1. Zoeken en aanvragen

Scholen zoeken en benaderen bedrijven en doen een aanvraag. Maar ook bedrijven kunnen met scholen in de omgeving direct contact opnemen. Via een aanvraagformulier geven scholen aan wat ze van een bedrijf wensen en wat hun doel is voor een activiteit. 

2. It's a match!

Wanneer je als bedrjif kan voldoen aan de vraag van de school en een datum en tijd zijn afgesproken, dan heb je een match! Nu kan je gaan afstemmen met elkaar. Zodra de activiteit gepland is, krijg je een mail met handige tips voor de voorbereiding. Lees hier alvast de eerste tips om samen tot goede afspraken te komen. 

3. Voorbereiden met elkaar

Om de activiteit succesvol te laten zijn, is de voorbereiding erg belangrijk. Doe dat vooral samen met de docent. De doelgroep staat in de aanvraag vermeld; check voor inspiratie voor werkvormen en inhoud deze tips.  

4. Gastles of bedrijfsbezoek geven

Veel plezier met de uitvoering van de gastles of het bedrijfsbezoek!

5. Afronden en reflecteren

De gastles of het bedrijfsbezoek is voorbij. Je ontvangt een mail met een evaluatie, net als de docent en de leerlingen. Door de evaluatie in te vullen, bied je de ander de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen of te complimenteren met diens inzet.

Training volgen

Wil je extra ondersteuning bij het vormgeven van een gastles of deze nog beter maken? Kom naar een van de trainingen.

Overtuigd van Gastlessen, zó geregeld? 

Ja, ik meld me aan