Voor VO-scholen

Prikkel de nieuwsgierigheid
van jouw leerlingen

Jouw leerlingen laten kennismaken met de wereld van techniek en technologie?
Nodig eens een gastdocent uit of neem een kijkje bij een bedrijf in de buurt en zie het enthousiasme van de leerlingen groeien.

Praktijkgerichte invulling LOB

Je helpt jongeren zich te oriënteren op hun profiel- of studiekeuze. Wil je leerlingen laten ontdekken hoe breed techniek is en hoe de werkpraktijk eruit ziet? Gastlessen en bedrijfsbezoeken zijn onmisbaar bij de loopbaan- en beroepenoriëntatie van leerlingen. Zo maak je LOB praktijkgericht. Met Gastlessen, zó geregeld vind je makkelijk bedrijven in de buurt die aansluiten op de vragen van jouw leerlingen.

Manon van Scheppingen is decaan bij Scholengemeenschap Thamen in Uithoorn. Ze ziet gastlessen en bedrijfsbezoeken als een mooie aanvulling op het LOB-programma van de school. “Voor elk profiel streven wij ernaar een gastles en een bedrijfsbezoek te organiseren. Zo kunnen onze leerlingen proeven van de praktijk.”

Een verrijking van jouw vak

Inspireer en motiveer je leerlingen voor jouw vak door de theoretische lesstof een context te geven. Een gastles of bedrijfsbezoek is daarvoor een prachtkans. Nodig een bedrijf uit of ga op bezoek en de leerlingen begrijpen de lesstof beter. Zo zorg je voor een leuke, inspirerende les. Je kan met Gastlessen, zó geregeld zoeken op de thema’s binnen jouw curriculum en je vindt snel een passend bedrijf.

Freddy Vos is docent Natuurkunde en Technologie & Toepassing bij het Hondsrug College in Emmen. “Door de confrontatie met het bedrijfsleven zie ik dat leerlingen een gevoel van urgentie krijgen. Ze snappen ineens hoe het werkt in een bedrijf, wat er dan van je verwacht wordt en wat de toegevoegde waarde van mijn vak is.”

Zó makkelijk werkt Gastlessen, zó geregeld!

Van zoeken en aanvragen tot afronden en evalueren: het gaat heel makkelijk! Lees hier hoe je stap voor stap een gastles of bedrijfsbezoek opzet.

Vind bedrijven in jouw regio

Voer een geldige postcode in, zoals: 1234 AB of 1234AB

Tips voor succesvolle activiteiten

Op de hoogte blijven?

Wil je nieuws, tips en ervaringsverhalen ontvangen over, onder andere, gastlessen en bedrijfsbezoeken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Jet-Net & Technet. Zo blijf je op de hoogte. 

Inschrijven Nieuwsbrief

Overtuigd van Gastlessen, zó geregeld?

Meld je makkelijk aan. Zo kan je met bedrijven in jouw omgeving gaan samenwerken. Zet een gastles of bedrijfsbezoek in óf regel een snuffelstage of opdracht met jouw leerling(en) bij een bedrijf. 

Ja, ik meld me aan